Scroll Top

Rikalankatu 30 – The Bakery headquarters

Esittelyssä toimistomme

Meillä juhlittiin viime viikonloppuna 12-vuotta täyttävää yritystämme, uutta nimeämme ja jo kaksivuotiasta Rikalankadun toimistoamme. Tästä inspiroituneena haluamme kutsua teidät tutustumaan tarkemmin paikkaan, jossa vietämme suuren osan viikostamme. Tervetuloa Rikalankadulle!

Toimistomme muutti nykyisiin tiloihin Salon Toijalanmäkeen kaksi vuotta sitten. Vanhana navettana ja autokorjaamona toiminut tila oli päässyt melko huonoon kuntoon ja vaatikin ennen muuttoa täysremontin. Alkuperäiset seinäpinnat kunnostettiin, tilaan rakennettiin uusi keittiö ja ajan patinoima tammilattia maalattiin uudelleen valoisan harmaaksi Betolux- lattiamaalilla.  Tila muutettiin Jannin suunnitelmien mukaisesti valoisaksi, avaraksi ja kutsuvaksi avotoimistoksi.

Yksi tilan parhaista ominaisuuksista on sen muunneltavuus. Kaikki kalusteet ovat liikuteltavissa ja pöytien sijainnit vaihtuvatkin tasaiseen tahtiin aina tarpeen mukaan. Ainoa kaluste, joka on pysynyt lähes paikoillaan koko tämän ajan, on Protos|Demosilta mittojen mukaan tilattu ruokapöytä, jonka ääressä pidetään niin palavereita kuin nautiskellaan yhteisistä kahvihetkistä. TON No 30 tuolit ovat pöydän ympärillä ajattoman kauniit ja skandinaavisen tyylikkäät.

Tilan takaseinustalla oleva avokeittiö haluttiin pitää yksinkertaisena ja selkeänä, sillä se näkyy ensimmäisenä heti tilaan astuttaessa. Mittatilauksena tehty puinen avohyllykkö tuo juuri sopivasti kontrastia selkeälinjaiseen keittiöön. Tilasuunnittelussa on aina hyvä pitää mielessä käyttäjien tarpeet. Meidän tapauksessa tämä tarkoitti esimerkiksi yläkaappien pois jättämistä, jolloin tila saatiin hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka toimistomme onkin yhtä avointa tilaa, saadaan aikaiseksi tilaa rytmittäviä, toiminnallisia alueita huonekalujen ja tekstiilien, kuten mattojen avulla. Esimerkiksi selkeä tila asiakastapaamisia varten syntyy luonnollisesti Ylhäisten Sisustustehtaalta hankitun sohvan ja kahden Made by Choicen jakkaran päälle nostetun lasilevyn avulla.

Viime viikolla saimme kokoelmaamme vielä uuden, ”Bakeryn sinisen”-version samaisista jakkaroista. Made by Choicen valikoimasta ovat myös Tommin ja Vilman työpöytä sekä moduuleista koottavat seinäsäilytysratkaisut.

Hyvin suunniteltu, toimiva tila on johtanut siihen, että olemme tehneet tiloihin hyvin vähän muutoksia näiden kuluneiden kahden vuoden aikana. Luovaa työtä tekevien ihmisten toimistossa ovat kuitenkin aina uudet ideat vireillä ja viime aikoina Pinterest-taulumme ovat täyttyneet muun muassa valotauluilla ja valaisinkuvilla.

Mitä tilaratkaisuja te pohditte tällä hetkellä? Tarvitsetko apua tilasuunnittelussa?

Bakery toteuttaa isotkin kokonaisuudet laajan osaajaverkoston avulla, tilasuunnittelusta toteutukseen.

Soita tai laita viesti! Toimitusjohtajamme Janni vastaa.

JANNI AREVA

Interior Architect & CEO
janni@bakerycreative.fi
+358 44 562 94 82

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.
    Top