Scroll Top

Toimitusjohtaja-Jannin hyppysissä sekä toimiston että ihmisten asiat

Janni Areva perusti oman, pääasiassa tilasuunnitteluun keskittyneen yrityksensä 19-vuotiaana.

Vuosia myöhemmin syntyi Suunnittelutoimisto Bakery, jossa tänä päivänä työskentelee viiden ammattilaisleipurin tiimi osaamisvahvuutenaan laajat suunnittelukokonaisuudet huomioiden asiakkaan koko liiketoiminnan.

Janni toimii Bakeryn pääleipurina eli toimitusjohtajana. Jannin hyppysissä pysyvät sekä toimiston että ihmisten asiat – työnjohdon tehtävien lisäksi Janni suunnittelee päätyökseen tiloja, vastaa Bakeryn asiakkaiden visuaalisista kokonaisuuksista sekä projektinhallinnasta.

Kirkas visio alusta saakka

Selvät sävelet alan valinnalle tulevat jo lapsuudesta. ”Minulla oli kirkas visio siitä, minkälaiselta tuleva työurani tulee näyttämään. Konsepti hioutui vuosien saatossa yhä selkeämmäksi. Kun yhdistimme voimavaramme mieheni Tommin kanssa, arki helpottui.”

“Mukaan tuli myös Tommin sisko Vilma, jolloin visio laajennetusta palvelutarjonnasta konkretisoitui. Asiakas saa tarvittaessa saman katon alta niin tilasuunnittelun, yritysilmeen, brändisuunnittelun, digitaalisen markkinoinnin, sisällöntuotannon sekä verkkosivuihin liittyvät ratkaisut.”, Janni kertoo.

Minulla oli kirkas visio siitä, minkälaiselta tuleva työurani tulee näyttämään. Konsepti hioutui vuosien saatossa yhä selkeämmäksi.

– Janni Areva, Bakery

The way we bake – Bakeryn tapa tehdä

Bakeryn tarinan punainen lanka kulkee läpi organisaation, katkeamatta. ”Suunnitelmat ja tavoitteet olivat jo valmiina. Alkuvaiheessa koin haastavaksi sen, että kaikilla tuntui olevan omat mielipiteensä sitä, miten asioita pitäisi hoitaa ja tehdä. Mielipiteitä pitää ja kannattaakin kuunnella, mutta pitää olla kykyä suodattaa niistä ne oikeat, jotka mielestäni ovat liiketoiminnan kannalta tärkeimpiä.”, Janni kuvailee.

Suunnittelutoimisto Bakery näki vihdoin päivänvalonsa kun koko palvelutarjonnan kaari suunnittelusta toteutukseen tapahtuu yhden nimen alla. ”Me emme halua tehdä asioista vaikeita vaan toteutettavia.”, Janni kiteyttää.

Me emme halua tehdä asioista vaikeita vaan toteutettavia.

– Janni, Bakery

Tiimityötä kuin lätkäjoukkueessa

Suunnittelutoimisto Bakery on ketterä, joustava ja luova. Jokaisella toimistolla työskentelevällä on oma osaamisalueensa toimien alansa rautaisena ammattilaisena. Tiimi toimii kuin jääkiekkojoukkue juuri omalle roolilleen ominaisella tavalla. Jokainen rooli on tärkeä, oma palansa kokonaisuudessa. Työskentely toimii tiimin sisällä saumattomasti, jotta päästään tavoiteltavaan lopputulokseen: asiakkaalle toimitettavaan valmiiseen suunnittelupakettiin, jonka sisältö personoidaan asiakkaan tarpeisiin sopivaksi löytäen vahvuus- ja erottautumistekijät juuri kyseisen asiakkaan toimialalla.

”Kunnianhimoinen ja pitkäjänteinen suunnittelu sekä tavoitteet mielessä pitäen yrityksen strategiaan peilaten. Tiimihenki ja tuloksellinen toiminta tarvitsee innostavan tsempparin, kapellimestarin ja suunnannäyttäjän. Tätä haluan Bakeryn toiminnassa korostaa.” Janni summaa.

Kaiken takana on nainen

Projektinhallintaa Janni harjoittelee myös kotipuolessa kahden pienen pojan äitinä. Täydellisesti toimiva arkipäivä on täydellisesti tasapainossa työn ja kodin välillä – ei niin, että ensin työ ja sen jälkeen koti.

”Unelmanani on olla onnellinen ja kasvattaa pojista fiksuja nuoria miehiä. Yrittäjyys mahdollistaa vastuullisuuden, tekemisen merkityksellisyyden ja työllistävän vaikutuksen lisäksi myös sen, että oma elämä on elämisen arvoista ja perheellisenä pystyy tekemään asioita lasten ehdoilla.”, Janni sanoo.

Tulevaisuuden Janni näkee erittäin valoisana. ”Tavoitteena on, että pystyisin keskittymään vielä enemmän yrityksen eteenpäin viemiseen ja kehittämiseen sekä omien hankkeiden toteuttamiseen.”

Yrittäjyys mahdollistaa vastuullisuuden, tekemisen merkityksellisyyden ja työllistävän vaikutuksen lisäksi myös sen, että oma elämä on elämisen arvoista ja perheellisenä pystyy tekemään asioita lasten ehdoilla.

– Janni, Bakery

Haluatko tehdä yhteistyötä Bakeryn kanssa?

Kuulemme sinusta mielellämme!

Soita tai laita viesti! Toimitusjohtajamme Janni vastaa.

JANNI AREVA

Interior Architect & CEO
janni@bakerycreative.fi
+358 44 562 94 82

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.
    Top