Scroll Top

Graafikko-Vilmaa motivoi uuden luominen ja suunnittelutyön näkeminen konkreettisena asiakkaan liiketoiminnassa

Bakeryn nuorikko, graafisen suunnittelun ammattilainen Vilma Erkkilä, päätyi aikanaan opintoihin sisältyneen työharjoittelun kautta bakeryläiseksi.

Elettiin kesää 2015 ja visuaalisuus oli aina kiinnostanut Vilmaa, vaikka pääaineenaan hänellä olikin liiketalous. Kameraa Vilma oli myös tottunut käsittelemään pienestä saakka ja kun vuoden lisäopinnot Helsinki Design Schoolissa oli saatu päätökseen, jatkokuviot olivat selvät – kuvallinen viestintä, luova ongelmanratkaisukyky ja visuaalinen ajattelutapa ovat sitä, mitä Vilma tahtoo tulevaisuudessa työkseen tehdä.

“Minua kiinnostaa luoda jotain uutta tai tehdä olemassa olevasta uusi, parempi versio.”

– Vilma Erkkilä, Bakery

Vilma toimii siis suunnittelutoimisto Bakeryllä graafisena suunnittelijana. Visuaaliset työvälineet kuten Illustrator, InDesign ja Photoshop toimivat Vilman lisäkäsinä.

Asiakas kohtaa graafisen suunnittelijan työn tulokset useissa eri yhteyksissä – graafinen suunnittelu käsittää laaja-alaisen toimintaympäristön, johon kuuluvat mm. mainonnan, painotuotteiden, sähköisten medioiden ulkoasujen, kuvituksien, animaatioiden ja videoiden, yritysilmeiden, pakkausten ulkoasujen, opasteiden yms. suunnittelutyöt.

Motivaattorina uuden luominen, jossa oma kädenjälki näkyy

Kun suunnittelutoimisto Bakery näki päivänvalonsa vuonna 2017, Vilma oli mukana alusta saakka. Tuolloin Bakeryn visio laajemmasta palvelutarjonnasta konkretisoitui ja asiakas sai jatkossa saman katon alta kaiken tarvitsemansa suunnittelusta toteutukseen – sisältäen niin yritysilmeen kuin verkkosivujen teknisen toteutuksen.

Näiden suunnittelussa ja toteutuksessa Vilmalla on näppinsä pelissä: ”Työssäni motivoi se, että näen konkreettisesti työni tuloksen. Minua kiinnostaa luoda jotain uutta tai tehdä olemassa olevasta uusi, parempi versio.”

“Esimerkiksi vuosi sitten vasta opettelin verkkosivujen tekemistä tai leiskojen suunnittelua. Vaikka nyt takana onkin jo useampia verkkosivujen toteutusprojekteja, nautin edelleenkin siitä, että opin jatkuvasti tekemisessäni jotain uutta”, Vilma kertoo.

Yritysilme toimii brändin visuaalisena viestinviejänä kertoen yrityksen tarinaa. ”Kun luodaan jotain uutta, esimerkiksi uusi yritysilme, pääsen tekemään ja suunnittelemaan jotain ihan nollasta.”

“Asiakkaan liiketoiminnan tarina alkaa alusta ja projektin aikana pääsee näkemään, miten asiakkaan toiminta kasvaa ja kehittyy. Saatan nähdä oman kädenjälkeni esimerkiksi marketin hyllyllä omenasiideripullon kyljessä – se jos mikä motivoi tässä työssä”, Vilma summaa.

“Saatan nähdä oman kädenjälkeni esimerkiksi marketin hyllyllä omenasiideripullon kyljessä – se jos mikä motivoi tässä työssä.”

– Vilma Erkkilä, Bakery

Täydellisenä työpäivänä pyörällä töihin

Bakeryllä työskentelee yhteensä viisi eri alan ammattilaista. ”Meillä on hauskaa, kaikilla on oma osaamisensa ja niitä osataan yhdistää niin, että asiakas saa parhaan mahdollisen palvelun. Meillä on omanlainen visiomme, jota rakentaa ammattitaitoinen ja inspiroiva porukka. Bakeryltä asiakas saa jotain, mitä ei välttämättä olisi osannut edes odottaa”, Vilma kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Vilma tekee ja toteuttaa työssään monia asioita, joita ikäisensä saattaisivat työelämässään vain haaveilla. Hän on jo nyt rautainen ammattilainen omalla alallaan.

Tulevaisuudessa Vilma haluaisi keskittyä graafisen suunnittelun johonkin vakiintuneempaan osa-alueeseen: ”Mahdollisuuksia on monia! Koodaaminenhan on aina hyödyllistä. Koodariksi en itseäni näe, mutta sitä osa-aluetta haluaisin mielelläni vahvistaa. Verkkosivuprojekteissa kun on upeaa nähdä, miten visuaalisesti suunniteltu ilme saadaan toimimaan teknisellä alustalla”, Vilma kuvailee.

“Meillä Bakeryllä on omanlainen visiomme, jota rakentaa ammattitaitoinen ja inspiroiva porukka. Asiakas saa jotain, mitä ei välttämättä olisi osannut edes odottaa.”

– Vilma Erkkilä, Bakery

Entä se täydellinen työpäivä sitten? ”Se sisältää hyvän lounaan ja asiakastapaamisen, jolloin pääsen välillä irti ruudun takaa. Asiakastapaamisessa on kivaa! Myöhemmin aloitan tai lopetan jonkun työtehtävän. On kesä, pääsen valoisaan aikaan kotiin. Ja ehdottomasti pyörällä. Lisäksi olen ottanut jotain herkkua (esim. suklaalevyn) mukaan töihin”, Vilma luettelee.

”Täydellisen työpäivän voisi viettää töitä tehden myös purjeveneen kannella”, hän vielä lisää.

Kaipaatko ideoita graafiseen suunnitteluun?

Mietitään yhdessä miten visuaalinen markkinointi voisi vauhdittaa sinun liiketoimintaasi!

JANNI AREVA

Interior Architect & CEO
janni@bakerycreative.fi
+358 44 562 94 82

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.
    Top